KızlarBiliyor

2021-2022 Yılında Verilecek Hayvancılık Destekleri

2021-2022 Yılında Verilecek Hayvancılık Destekleri

2021-2022 Yılında Verilecek Hayvancılık Destekleri hakkında merak ettikleriniz. Hayvancılık alanında faaliyet gösteren veya göstermek isteyenlere verilecek olan 2021-2022 hayvancılık destekleri. Havancılık için verilen hibe hayvan ve faizsiz kredi türleri. Köyüne geri dönüş yapacak olanlara verilecek olan hayvanlar ve şartları. Genç çiftçi projesi kapsamında verilen hayvancılık destekleri hakkında tüm merak ettikleriniz. 2021-2022 Hayvancılık Destekleri ve başvuru tarihleri. Sizde hayvancılık için verilen desteklerden yararlanmayı düşünüyorsanız yapmanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

300 Koyun Desteği Şartları

Son yıllarda verilecek olan en büyük hayvancılık desteklerinin başında 300 koyun desteği gelmektedir. Özellikle köyden kente göçü engellemek ve kırsal alanlardaki hayvancılık yapanların sayısını artırmak adına bu destek verilecek. Bunun ile birlikte ithal hayvan alımının önüne geçilmesi planlanmaktadır. Köyüne geri dönmek isteyenlere verilecek olan bu destek sadece hayvan hibesi ile sınırlı değil. Bunun yanında sürüsünü güdecek olanlara asgari ücret desteği, sigorta desteği, ilaç desteği, yem desteği ve veteriner desteği de verilecektir. Kırsal alandaki köyünde arazisi olan bütün vatandaşlarımız bu hibe imkanından yararlanabilecek. Verilecek olan hayvanlar sahip olduğunuz araziye göre belirlenecek olup koyunların kuzuları ile geri ödemeniz sağlanacaktır. Bunun ile birlikte isteyenler kuzularını en yüksek fiyat garantisi ile devlet kurumlarına isteyenler ise özel firmalara satışını yapabilecek. Sizde aşağıda belirttiğimiz şartları taşıyorsanız 300 Koyun Desteği  imkanlarına başvuruda bulunabilirsiniz.

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
  • 18 yaşından gün almış olmak
  • Kırsal alandaki köyüne geri dönüş yapmak
  • Hayvanlara karşı ipotek gösterecek araziye sahip olmak
  • ÇKS çiftçi kayıt sistemine üye olmak

Bayanlara 5 İnek 30 Koyun Desteği

Hayvancılık alanında faaliyet göstermek isteyenlere verilen bir diğer hayvancılık desteğidir. Özellikle bayanların bu işe yönelmelerini artırmak adına bayanlara öncelik tanınmaktadır. Büyükbaş veya küçükbaş hayvancılık yapmak isteyenlere hibe olarak hayvan verilecektir. Büyükbaş hayvancılık yapmak isteyenlere 5 adet İnek, Küçükbaş hayvancılık yapmak isteyenlere ise 30 adet koyun geri ödemesiz tamamen hibe olarak verilmektedir. Köyde yaşayan nüfusu artırmak ve hayvancılık yapanların sayısını artırmak için bu destek verilmektedir. Verilen bu destek ile sizde köyünüzde hayvancılık yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun ile birlikte bayanlara olmaması halinde ahıl/ahır yapımı için de ayrı destek verilmektedir. Verilen tüm destekler hibe olarak verilmek ile birlikte herhangi bir geri ödemesi bulunmamaktadır. Sizde bu imkanlardan yararlanmak istiyorsanız bulunduğunuz bölgedeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Arıcılık Destekleri  İmkanları

Yukarıda belirttiğimiz küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık dışında faaliyet göstermek isteyenlere Arıcılık Destekleri verilmektedir. Bunun en büyüğü ise Genç Çiftçi Programı ile verilmektedir. Köyde yaşamayı tercih etmeniz halinde tarafınıza 40 kovanlık bir arılılık kurmanız adına 30 bin lira geri ödemesiz hibe desteği verilmektedir. Bunun ile birlikte her yıl yapılan arılı kovan desteklerinden de yararlanabilirsiniz. En az 1 yıldır kayıtlı bir şekilde arıcılık faaliyetinde bulunan arıcılara arılı kovan başına 10 lira geri ödemesiz destek verilmektedir. Bunun ile birlikte 15 lira ana arı desteği de  verilmeye devam edilmektedir. Bu tür hibe destekleri alarak sizde arıcılık yapmak istiyorsanız Genç Çiftçi Kaydınızı oluşturarak bağlı bulunduğunuz gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz.

2021-2022 Yılında Verilecek Hayvancılık Hibeleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hayvancılık hibe destekleri 2021-2022 yıllarında artarak verilmeye devam ediliyor. Sizde yapmak istediğiniz hayvancılık türünü belirleyerek en kısa ürede başvuruda bulunmalısınız. Kırsal alanların aktifleştirmesi parolası ile başlatılan bu tür uygulamalardan yararlanmak isteyenler Bağlı bulundukları müdürlükler aracılığı ile başvuruda bulunabilirler. Başvuruları kabul edilenlerin hayvanları TİGEM tarafından gönderilecektir. Hayvancılık alanında faaliyette bulunmak isteyip de yeteri kadar sermayeye sahip olmayanlar için büyük bir avantajdır. Bu tür imkanlardan yararlanmak isteyenlerin taşıması gereken en büyük şart ise bu işi yapmak istediniz bölgede kendi adınıza kayıtlı bir araziye sahip olmanız olacaktır. Sizde şartları taşımanız halinde 2021-2022 Yılında Verilecek Hayvancılık Destekleri ile kendi sürünüzün sahibi olabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.