KızlarBiliyor

1000 Lira Sosyal Yardım Parası Başvurusu

1000 Lira Sosyal Yardım Parası Başvurusu

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye genelinde 4,5 milyon aileye 1.000 lira sosyal yardım yapacağını açıkladı. ülke genelinde devam eden korona salgını nedeni ile yapılan desteklerden birisi olan sosyal yardım parası dağıtılmaya başlandı. Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına kayıtlı olan muhtaç ailelere verilen bu destekten yararlanmak isteyenler de başvuruda bulunabilecek. 1000 Lira Sosyal Yardım Parası Başvurusu yapmak isteyenler başvurularını E-Devlet üzerinden yapacaklar. Bin lira maddi nakit yardım almak isteyenler virüs salgını nedeni ile İnternet üzerinden başvuru yapabilecekler. Belirlenen şartları taşıyanlar bu işlemi 5 dakika içerinde E-Devlet kanalı ile yapabilirler. Bu imkandan yararlanmak isteyenlerin yapacakları ve bu imkandan kimlerin yararlanabileceği aşağıda belirtilmiştir.

Bin Lira Sosyal Yardım Kimlere Verilir

Ülke genelinde etkisini sürdüren virüs salgını nedeni ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen desteklerden birisi de bin lira maddi destek olarak bilinir. Verilen bu destek geçmiş yıllarda Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına kayıtlı olan muhtaç ailelere yapılmaktadır. Bunun ile birlikte bu virüs nedeni ile zor durumda kalan ve şartları taşıyanlarda bu yardımdan yararlanmak adına başvuruda bulunabilirler. Geçtiğimiz günlerde 2 milyon aileye dağıtılan bu desteğin önümüzdeki günlerde 4,5 milyon aileye daha verileceği açıklandı. Bu yardımdan yararlanmak isteyen muhtaç ailelerin taşıması gereken şartlar aşağıda belirtilmiştir. Bu şartları taşıyanlar E-Devlet üzerinden hemen başvurularını yapmalıdır. Bu neden ile 1000 Lira Sosyal Yardım Parası Başvurusu yapacak olanların kimler olduğunu belirtmek gerekirse;

  • 65 yaşını doldurmuş herhangi bir geliri olmayan ve yaşlılık maaşı bağlanan kişiler
  • Engelli aylığı alan kişiler
  • Engelli yakını aylığı alan kimseler
  • Eşi vefat etmiş yardıma muhtaç kadınlar
  • Muhtaç asker ailesi yardımı alanlar
  • Öksüz ve Yetim Yardımı alanlar
  • Asker çocuğu yardımı alanlar
  • Eğitim yardımı alanlar
  • Sağlık yardımı alanlar
  • Çoklu doğum yardımı alanlar
  • Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz veSSPE Hastalarına yönelik düzenli nakdi yardım alanlar

Yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar verilen 1000 liralık yardımdan yararlanmak adına herhangi bir başvuruda bulunmadan yardım alabilirler. Bunların dışında kalan veya bu durumunu daha önceden belirtemeyen ise bu yardımdan yararlanmak adına yeni başvuruda bulunabilirler.

E-Devlletten Sosyal Yardım Başvurusu Yapmak

Yukarıda belirttiğimiz durumlar dışında bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin öncelikle başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapılacak olan başvurular virüs tedbirleri nedeni ile İnternet üzerinden E-Devlet aracılığı ile yapılacaktır. Son günlerde virüs nedeni ile işsiz kalanlar bu imkandan yararlanmak adına başvuru yapabilirler. Koronavirüs kaynaklı maddi sıkıntı içinde olan tüm ailelere ulaşılacağını açıklayan Bakan Selçuk bu konuda kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini açıkladı. Yapılan açıklamada virüs nedeni ile zor durumda kalan tüm ailelere 1000 liralık sosyal yardım verilmesinin planlandığı açıklanmıştır. Bu imkandan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi kişiler buradan ilgili E-Devlet sayfasına ulaşabilirler. Kullanıcı bilgileriniz ile yapacağınız giriş işleminden sonra ilgili ekrandan bilgilerinizin doğruluğu ve yapılması gereken araştırma için izin vermeniz gerekmektedir.

E-Devlletten Sosyal Yardım Başvurusu Yapmak

1000 Lira Sosyal Yardım Parası Başvurusu yapmak isteyenler daha sonra ekrana çıkacak olan kişisel bilgilerini güncellemek zorundadır. Bu sayfada ise iletişim adresi ve iletişim için gerekli telefon numarası bilgileriniz girerek gerekli işleme devam etmelisiniz. Bu işlemi yaparken vereceğiniz bilgilerin doğruluğu son derece önemlidir. Yanlış beyanda bulunanlar için yasal işlem yapılacağını belirtmek isterim.

Yorumlar
  1. Bahar dedi ki:

    Bende evde paketleme işi istiyorum lütfen dönüş yapin

  2. Ayşegül dedi ki:

    Ne olursa paketlerım lütfen yardımcı olurmusunuz

  3. Zeliha dedi ki:

    Evde paketleme isi arıyorum kına olur carap ölür bardak ol olur arayin

  4. Nafiye kılıç dedi ki:

    Çok ihtiyacım var altıne çocugum var ne olur yardım edin

  5. Edibenur dedi ki:

    İhtiyacım var

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.