KızlarBiliyor

TOKİ Borcunun Tamamını Kapatmak İçin Kredi Kullanmak

TOKİ Borcunun Tamamını Kapatmak İçin Kredi Kullanmak

Toki tarafından yapılan evlerden alanlara bilindiği üzere peşin ödemede % 20 indirim uygulanmaktadır. 2018 Toki Peşin ödeme indirimi yapmak isteyenler için beklenen fırsat geldi. Toki taksitlerinizin geri kalan kısmının tamamını ödemek isteyenler % 20 peşin indiriminden yararlanabilecek. Sizde isterseniz bu indirimden yararlanarak geri kalan taksit tutarınızın tamamını ödeyebilir ve tapunuzu alabilirsiniz. Bunun için yeteri kadar parası bulunmayanlar TOKİ Borcunun Tamamını Kapatmak İçin Kredi Kullanmak isteyebilirler.

Toki Borcunu Erken Ödeme Fırsatı 2018

Bilindiği üzere vatandaşa uzun vade imkanı ile ev sahibi yapan toki yılı belli dönemlerinde erken ödeme indirimi yapmaktadır. Kalan taksit miktarının tamamını ödemek isteyenlere ise % 20 lik bir indirim yapılmaktadır. Buda binlerce kişinin alacağı indirim sayesinde tapusunu almaya hak kazanmak anlamına gelmektedir. Taksit miktarı 1 yılın üzerinde kalan herkes bu kampanyadan yararlanmak adına başvuruda bulunabilir. Sizde isterseniz evin geri kalan taksit miktarına yapılacak olan % 20 indirim ile bu fırsattan yararlanabilirsiniz.

Toki Yüzde 20 İndirim Kampanyası Tarihleri

Geçtiğimiz yıllarda Eylül aylarında yapılan bu kampanya 2018 yılında Nisan Mayıs aylarında yapılacağı bildirildi. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan bu kampanyadan yararlanıp borcunu erken ödeyenler tapularını hemen alabilecek. Sizde kalan taksit miktarını bir kerede ödemek kaydı ile bu imkandan yararlanabilirsiniz. Toki Yüzde 20 İndirim Kampanyası fırsatından yararlanmak isteyenler 24 Nisan ile 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunmalıdır. Bu imkandan yararlanmak isteyen Toki sahiplerinin aşağıda belirtilen şartları taşımaları halinde erken ödeme imkanına başvuruda bulunabilecek.

Toki Erken Ödeme Şartları 2018

  • Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 24 Nisan ile 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında bankaya erken ödeme başvurusunda bulunması
  • Başvuru tarihi itibari ile aidat borcunun bulunmuyor olması
  • Başvuru tarihi itibari ile emlak vergisi veya farklı bir borcunun bulunmuyor olması
  • Toki taksit ödemelerinin 2016 yılı sonuna kadar başlamış olması
  • 2016 yılı sonuna kadar satışı yapılmış olan toki konutlarına sahip olunması
  • Geri kalan taksit miktarının 12 ay ve üzerinde olması

TOKİ Borcu İçin Kredi Veren Bankalar 2018

TOKİ Borcu İçin Kredi Veren Bankalar 2018

Bir çok Toplu Konut İdaresi tarafından satışı yapılan konut sahipleri bu fırsattan yararlanmak istemektedir. Fakat bu noktada peşin ödeme yapmaya nakit parası olmayanlar TOKİ Borcunun Tamamını Kapatmak İçin Kredi Kullanmak istemektedir. Bu noktada konut sahiplerinin dikkat etmesi gereken bu imkanın avantajlı olup olmadığıdır. Bunu söylememizin en büyük nedeni ise yüksek konut kredisi faiz oranlarının devam etmesidir. Geçtiğimiz yıllarda % 0,80 ile % 0,90 oranında olan faiz oranları şuan itibari ile % 1,20 civarında seyretmektedir. Buda bir çok kişinin kredi faiz oranı ile yapılan indirimin birbirini karşılayıp karşılamayacağıdır. Özellikle 6 ayda bir memur maaş artışı ile orantı olarak zam gelen 3+1 tipi konut sahibi olanlar iyi hesap yapmalıdır. Gelecek olan zamlar ile peşin ödemek adına kredi veren bankalara ödenecek olan faiz oranları iyi karşılaştırılmalıdır.

Toki Erken Ödemesi İçin Hangi Banka Kredi Veriyor

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Toki Borcunun Tamamını Kapatmak İçin Kredi Kullanmak isteyenlerin bir hesap yapması gerekmekte. Hiç peşinatı olmayan ve borcun tamamını kredi ile kapatmak isteyenler zararlı çıkabilir. Şuan ödeme yaptığınız taksit miktarına gelecek olan zamların kesin olmayışı bu hesabı yapmakta biraz sıkıntı çıkaracaktır. Bunun ile birlikte geçmiş yıllarda gelen zam oranlarının bir ortalaması alınarak tahmini bir hesap yapabilirsiniz. Bu hesabı yaparak bankalardan toki erken ödeme kredisi kullanmak isteyenlerin en çok tercih ettiği 2 banka bulunmaktadır. Bunlar Halk bankası ve Ziraat Bankası olarak dikkat çekmektedir. Bunun ile birlikte son günlerde % 1,20 faiz oranın altında kredi veren bir diğer bankada Vakıflar bankası olarak dikkat çekmektedir. Sizde isterseniz TOKİ Borcunun Tamamını Kapatmak İçin Kredi Kullanmak için bu bankalar ile görüşebilir ve güncel konut kredisi faiz oranlarını öğrenebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.