KızlarBiliyor

Doğum Yapan Anneye Verilen Devlet Destekleri Nelerdir?

Doğum Yapan Anneye Verilen Devlet Destekleri Nelerdir?

Doğum yapan annane devlet destekleri 2018 yılında devam ediyor. Annelere doğum sonrası birbirinden farklı maddi destekler verilmektedir. Verilen bu desteklerin nereden ve ne kadar verildiği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler yazımızı okuyabilir. Doğum Yapan Anneye Verilen Devlet Destekleri Nelerdir? Kimlere çocuk yardımı yapılır. 2018 yılında doğum desteği ne kadar? Yeni anne olanlara verilen tüm destekler hakkında genel bilgi aşağıda verilmiştir.

Çalışmayan Anneye SGK Doğum Yardım Parası 2018

Doğum yapan bayanlara çocuk başına bir sefere mahsus verilen yardımdır. Bu yardım desteği doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğuna göre farklılıklar gözetmektedir. İlk defa çocuk sahibi olan anneye 300 lira, ikinci kez doğum yapan anneye 400 lira ve üçüncü defa doğum yapan anneye ise 600 lira verilmektedir. Üç ve üzerinde doğum yapanlara ise her sağlıklı doğan çocuk için 600 lira verilmeye devam edilmektedir. Bu yardım Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapıldığı için SGK doğum parası olarak bilinir. Doğum yapan bayanların kendilerine verilen bu ücreti doğum yaptıktan sonra bir kaç hafta içerisinde alabilirsiniz.

Doğum Yapan Anneye Süt Desteği 2018

Herhangi bir sigortası bulunmayan (SGK veya Bağkur) bayanlara verilen çocuk desteklerinden bir diğeri de Süt Parası olarak verilmektedir. Çalışmayan annelerin başvuruda bulunup alabilecekleri bu destek bir kereye mahsus olarak verilmektedir. Doğum yaptıktan Sgk İl müdürlükleri veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine yapılan başvuru sonucunda bu parayı alabilirsiniz. Doğum Yapan Anneye Verilen Devlet Destekleri Nelerdir? sorusuna verilecek cevap bunlarla sınırlı değildir. Bunların dışında çalışan annelere verilen farklı destekler bulunmaktadır. Bunların neler ve ne kadar olduğu hakkında bilgi vermek gerekirse;

Çalışan Anneye Verilen Rapor Parası ve Doğum Destekleri

Hamile ve sigortalı olarak çalışan bayanlara belirli sürelerde rapor ücretleri kanunen ödenmek zorundadır. Hamileliğinin son 8 haftası ve doğumdan sonraki 8 hafta toplamda 16 hafta yani 4 ay ücretli doğum izinleri bulunmaktadır. Bayanlar bu süre içerisinde çalışmazlar ve ücretleri Sigorta tarafından ödenir. Bu sürede çalışmalarında herhangi bir sıkıntı görülmediğini doktor raporu ile belirtenler doğumdan önce 3 hafta doğumdan sonra ise geri kalan süreyi kullanabilirler. Bu süre dışında kalan sürelerini isteyenler ücretsiz izin alarak 6 ay daha uzatabilirler. 2018 yılında doğum yapan ve çalışan anneye verilen devlet destekleri aşağıda listelenmiştir. Bu listeyi inceleyerek ne kadar destek alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.