KızlarBiliyor

Genç Çiftçi Hibesi 2018 Başvuru Sayfası

Genç Çiftçi Hibesi 2018 Başvuru Sayfası

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen Genç Çiftçi Hibesi başvuruları başladı. 2 Nisan – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında başvurular yapılacak. Kırsal alanda tarım veya hayvancılık alanlarında faaliyet göstermek isteyenler bu hibe imkanından yararlanmak için başvuruda bulunabilecek. Başvurusu kabul edilenlere ise 2018 yılında 50 bin lira hibe desteği verilecektir. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyenlerin aşağıda belirttiğimiz şartları taşıması halinde Genç Çiftçi Hibesi 2018 Başvuru Sayfası aracılığı ile başvurusunu yapabilir.

Bir diğer adı Köye Dönüş Projesi olan bu bu proje ile isteyenler belirtilen türden hayvancılık faaliyetinde bulunabilecek. Bunun ile birlikte köyünde Tarım faaliyetlerinde bulunmak isteyenlere de 50 bin lira hibe desteği verilecektir. Genç Çiftçi Hibesi 2018 Başvuruları 2 Nisan ile 30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Başvurular İnternet üzerinden yapılacak olup başvuru yapabilmeniz için Genç Çiftçi Kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

Genç Çiftçi Kaydı Oluşturma 2018

Kırsal alandaki genç nüfusun artırılması adına başlatılan bu proje oldukça yoğun bir ilgi görmüştü. Gösterilen bu ilgiye kayıtsız kalmayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2018 yılında da bu desteği vermeye devam ediyor. 18 ile 41 yaş aralığında bulunan tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları bu imkandan yararlanmak adına başvuruda bulunabilirler. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu imkandan yararlanacak olanların başvuru yapabilmeleri adına Genç Çiftçi Kaldı oluşturmak zorundadır. Oldukça basit bir işlem olun bu kayıt işini 5 dk. içerisinde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu işlemi hemen yapmak isteyenler https://gencciftci.tarim.gov.tr/account/UyeOl adrese giriş yapabilirler. Bu sayfada adınız,  soyadınız, T.C. Kimlik no, Cep telefonu gibi bilgeleriniz talep edilmektedir. Bu bilgileri doldurduktan sonra ekranın alt kısmında bulunan Üye Ol sekmesine tıklayarak üyelik işleminizi tamamlayabilirsiniz.

2018 Genç Çiftçi Hibe Destekleri Nelerdir?

Köyünde Hayvancılık ve Tarım alanlarında faaliyet göstermek isteyenler 30 Nisana kadar başvuruda bulunmalıdır. Genç çiftçi hibe desteği şartlarını belirtmeden önce hangi alanda ve hayvancılık faaliyetinde destek verildiği ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Hayvancılık alanında faaliyet göstermek isteyenler ile tarım alanında faaliyet göstermek isteyenlere verilecek olan hibe destekleri aşağıda belirtilen türlerde yapılacaktır.

Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği İçin Genç Çiftçi Hibesi

Kırsal alan olan tabir edilen bölgede yaşayan veya yaşayacağını taahhüt edenlere küçük baş hayvancılık için destek verilecektir. Bu kapsamda TİGEM tarafından bu faaliyet alanında başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilenlere 30 Küçükbaş hayvan teslim edilecektir. Sizde köyünüzde hayvancılık yapmak istiyorsanız Genç Çiftçi Küçükbaş Hayvan Hibesi 2018 desteklerine başvuruda bulunmalısınız.

Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği İçin Genç Çiftçi Hibesi

Köyünde Büyükbaş hayvan (İnek) yetiştiriciliği yapmak isteyenlere verilecek olan hibe desteğidir. Kırsal alanda hayvancılık yapmak için başvuruda bulunan Genç Çiftçilere 5 adet İnek hibe olarak verilecektir. Sizde köyünüzde hali hazırda bu işi yapıyor veya ilk defa yapacaksanız bu hibe desteğine başvuruda bulunabilirsiniz.

Arıcılık İçin Genç Çiftçi Hibesi:

Kırsal alanda arıcılık yapmak isteyen genç çiftçi adaylarına 40 kovanlık bir koloni kurmaları adına verilen destektir. Arıcılık için gerekli olan kovan, arı, bal süzme makinesi, ham petek ve diğer ekipmanların temini için verilen hibe desteğidir. Sizde 40 kovanlık bir arılık kurmak adına nakit olarak verilen 30 bin liralık hibe desteğinden yararlanabilirsiniz. Bunun ile birlikte serbest sistem yumurta yetiştiriciliği yapmak isteyenler de bu hibe imkanından yararlanmak için başvuruda bulunabilirler. Bunun ile birlikte arıcılık faaliyetinde bulunmak isteyenler Arıcılık İçin Verilen Devlet Destekleri 2018 başlıklı makalemizi okuyarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirler.

2018 Genç Çiftçi Hibe Destekleri Nelerdir

Tarım Alanında Verilen Genç Çiftçi Hibeleri

Yukarıda belirttiğimiz hayvancılık faaliyetleri dışında Tarım alanında faaliyet göstermek isteyenler de bu imkandan yararlanmak için başvuruda bulunabilir. Tarım alanında faaliyet göstermek isteyenler aşağıda belirtilen alanların birinde faaliyet göstermek zorundadır. Meyvecilik veya fidecilik alanında faaliyet göstermek adına 2017 yılında yapılan bir çok başvurunun kabul edildiğini hatırlatarak tarım alanında yapabileceğiniz faaliyetler listelenmiştir.

  • Kırsal alanda Kapama Meyve bahçesi yapımı
  • Fide yetiştiriciliği
  • Fidan yetiştiriciliği
  • İç ve Dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği
  • Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği
  • Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği
  • Kültür mantarı yetiştiriciliği ve tesis yapımı
  • Çok yıllık ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi
  • Organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim

Genç Çiftçi Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

Yukarıda belirttiğimiz imkanlardan yararlanmak isteyenler yukarıda belirttiğimiz linki tıklayarak başvuru işlemlerini yapabilirler. unun ile birlikte bu imkandan yararlanmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir. Genç Çiftçi Hibesi başvurusunda bulunmak isteyenler için gerekli olan şartları belirtmek gerekirse;

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmak
  • 41 yaşından gün almamış olmak
  • En az okur yazar belgesine sahip olmak
  • Herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmıyor olmak
  • Başvuru tarihi itibari ile örgün Eğitime devam etmiyor olmak
  • Hükümlülüğü devam eden veya Denetimli serbestliği olanlar başvuruda bulunamaz
  • Gerçek veya Basit usulde vergi mükellefi olmamak
  • Hayvansal faaliyetler desteğine başvuracakların 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvana sahip olmamaları gerekmektedir
  • Arı yetiştiriciliği için başvuruda bulunmak isteyenlerin 50 adetten fazla arılı kovanının bulunmaması gerekmektedir
  • Aynı proje kapsamında Bakanlığın hibe programlarından yararlanmamış olmak

Yukarıda belirttiğimiz şartları taşıyanların bu imkanlara 2 nisa ile 30 Nisan 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuruları kabl edilen ve hibesi onaylananlar bağlı bulundukları Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine giderek kesin başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Genç Çiftçi Hibe Desteği Şartları

Genç Çiftçi Hibesi İçin Gerekli Olan Evraklar

 Hayvancılık veya Tarım alanında yapılan hibe başvurusu kabul edilenler kesin başvuru için aşağıda istenilen belgeleri hazırlamak zorundadır. Yapmış olduğunuz hibe başvurusu kabil edilmesi ile istenilen süre içerisinde bu listedeki evrakları hazırlamayanlar maalesef hibe imkanından yararlanmazlar. Bu neden ile aşağıda belirtilen evrakların hazırlanması gerekmektedir.

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ücretli çalışmadığını gösteren SGK ‘dan alınmış belge
  • Taahhütname
  • Başvuru dilekçesi
  • Proje tanıtım formu
  • Diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi
  • Faaliyetin yapılacağı yerde ikamet ettiğini gösteren belge

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan ve gerekli olan evrakları hazır edenler Genç Çiftçi Hibesi 2018 Başvuru Sayfası aracılığı ile başvurularını tamamlayabilirler.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.