KızlarBiliyor

1300 Lira Çocuk Bakım Desteği Nasıl Alınır

1300 Lira Çocuk Bakım Desteği Nasıl Alınır

Kadın istihdamının artması amacı ile yeni bir destek hayata geçiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği işbirliği ile yürütülecek olan protokol gereği çocuk yardımı hayata geçiyor. Pilot bölge olarak belirlenen İstanbul, Ankara ve İzmir’de ikamet eden çalışan annelere 1300 Lira çocuk bakım desteği verilecek. İlk olarak 3700 anneye verilecek olan çocuk bakım desteği 32 ay boyunca alınabilecek. Bu neden ile  1300 Lira Çocuk Bakım Desteği Nasıl Alınır? Kimler çocuk bakım desteği alabilir. Çocuk bakım desteği başvurusu nereye yapılır sorularına cevap vermek istiyorum.

Çalışan Anneye Çocuk Bakımı İçin Devlet Desteği

Bayan istihdamının artırılması amacı ile hayata geçirilen bu projeden ilk olarak 3600 annenim yararlanması sağlanacak. Dolaylı olarak 7200 kişinin çalışması ve istihdamı sağlanacak olup verilen destek 32 ay olarak belirlenmiştir. 0 – 24 aylık bebeği olan annelerin başvuruda bulunabileceği bu destekten yararlanmak isteyenlerin sigortalı olarak çalıştıklarını beyan etmeleri gerekmektedir. Bunun ile birlikte destekten yararlanmak isteyenlerin sigortalı olarak bir bakıcıyı çalıştırmalı ve ücretini banka aracılığı ile ödemeleri gerekmektedir. Çocuk bakımı için tercih edilen babaanne veya anneanneler için bu deste başvurusu kabul edilmemektedir. Birinci ve ikinci dereceden akrabalar çocuk bakıcısı olarak gösterilememekte olup yatılı bakıcı olmak kaydı ile üçüncü dereceden akraba çalıştırılabilir.

32 ay boynuca verilecek olan destekler için aylık 200 Avro ( 1.300 TL) ücret ödemesi yapılacaktır. Yapılacak olan desteklerin toplamı 32 ay boyuca olabileceğinden toplam 6.400 Avro (41.600 TL.) olarak hesaplanmaktadır. Bu şartlardan yararlanmak isteyenlerin başvuru yapması gerekmektedir. Başvuruda bulunacakların taşıması gereken şartların neler olduğu aşağıda belirtilmiştir. Bu şartları taşıyanlar 13.11.2019 tarihinden itibaren başvurularını yapmaları gerekmektedir. 1300 Lira Çocuk Bakım Desteği Nasıl Alınır ve şartlar nelerdir.

Bakıcı Desteği Başvurusu Şartları Nelerdir

Sigortalı olarak çalışan annelerin çocuklarına bakıcı tutmaları adına verilecek olan aylık 1.300 TL. destek başvuru için ilk şart 0 ile 22 ay arası bebeği olmasıdır. Bunun ile birlikte annenin sigortalı olarak bir iş yerinde çalışıyor olma zorunluluğu bulunmaktadır. anne ve çocuğun aynı evde oturması eğer anne ile baba ayrı ise çocuğun velayetinin annede bulunması gerekmektedir. Çocuğun 36 ayı doldurması ile birlikte verilecek olan bakıcı desteği kesilmektedir. Tam süreli sigortalı olarak herhangi bir iş yerinde 4/a statüsünde çalışan anneler bu imkandan yararlanabilecek. Geçici süreli çalışan annelerin başvuruları maalesef kabul edilmemektedir. Bunun ile birlikte çocuğa sigortalı olarak bakıcı bulunması ve bulunan bakıcının birinci ve ikinci dereceden akraba olmaması gerekmektedir. Tutulan bakıcının 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Tutulan bakıcı yatılı olarak kalacaksa üçüncü dereceden bir akraba çalıştırılabilir. ( Üçüncü dereceden akrabalar; Hala, Dayı, Teyze ve Amca çocukları olmaktadır. Bunun ile birlikte kardeş çocukları da üçüncü dereceden akrabalar arasında bulunmaktadır.)

Bakıcı Desteği Başvurusu Şartları NelerdirBakıcı olarak çalıştırılan kişilerin sigortaları yapılmak zorundadır. Alacakları maaş ise asgari ücret üzerinden banka hesap numarasına yatırmalıdır. Bu konuda işsiz birisini ilk defa sigortalı olarak çalıştıracak olanlara verilen prim teşviki çocuk bakıcıları için de geçerli olup bu imkandan yararlanabilirsiniz.

Yapılacak olan başvurunun kabul edilmesi sonucunda çocuğu 36 aylık olana kadar bakıcı desteği ödemesi alınabilir. Çalışan annenin sigortalı olarak çalıştığı işten ayrılması durumunda verilen destek kesilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.