KızlarBiliyor

2021 Yılında KOSGEB Desteği Nasıl Alınır

2021 Yılında KOSGEB Desteği Nasıl Alınır

2021 Yılında KOSGEB Desteği Nasıl Alınır. Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeleri desteklemek amacı ile kurulan kosgeb 2021 yılında desteklerine devam ediyor. İşletmelere ve girişimcilere en büyük desteği veren bu kuruluş hibe ve faizsiz kredi desteği vermektedir. Özellikle yeni bir iş kurmak isteyenlerin en büyük destekçisi durumdadır. Girişimcilere iş kurmak adına 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi imkanı sunmaktadır. Bu imkanlardan yararlanmak isteyenlerin yapması gerekenleri 2021 Yılında KOSGEB Desteği Nasıl Alınır başlıklı makalemizde yayınlıyoruz.

Kosgeb 2021 Girişimcilik Destekleri

Yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilerimize eh büyük ve en düzenli destek veren kuruluş kosgeb olarak dikkat çekmektedir. Verdiği hibe desteğinin yanında girişimcilere vermiş olduğu eğitimler nedeni ile de en çok tercih edilen başvuru noktası olmaktadır. Sizde kendi işinizi kurmak adına sermaye desteğine ihtiyaç duyuyorsanız bu kuruluşa başvuruda bulunarak hibe ve faizsiz kredi desteği alabilirsiniz. Özellikle bayanlara ve engellilere pozitif ayrıcalık yapan bu kuruluş % 80 oranında destek almanızda yardımcı olmaktadır. Ülke genelinde binlerce girişimci buradan aldıkları hibe ile kendi işlerinin patronları oldular. Sizde hayallerinizdeki işe kavuşmak adına buraya başvuruda bulunabilir ve hibe desteği alabilirsiniz.

Kosgebe Nasıl Başvuruda Bulunulur

Girişimcilik destek programı kapsamında verilen 50 bin liralık hibeyi almak isteyenlerin yapması gerekenler hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum. Girişimci adaylarının buradan hibe almaları için öncelikli olarak bir kursa katılması gerekmektedir. Girişimcilik belgesi denilen belgeyi de bu kursa katılarak el edebilirsiniz. Kosgeb ve İşkur tarafından düzenlenen bu kurslar yılın her döneminde açılmaktadır. Toplamda 32 saatlik bir eğitimin verildiği bu kursa katılmayanlar maalesef girişimcilik desteklerinden yararlanamazlar. Bu neden ile 2021 Yılında KOSGEB Desteği Nasıl Alınır sorusunun ilk şartı bu belgeye sahip olmaktır. 18 yaşından büyük bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu kurslara şartsız olarak katılabilirler. Bu kurslarda kursiyerlere başarılı bir işletmenin nasıl kurulması gerektiği ve iş planının nasıl hazırlanması gerektiği öğretilmektedir. BU eğitimi tamamlayanlar ise kosgeb tarafından desteklenen sektörler arasından belirleyecekleri iş kolu için hibe başvurusunda bulunabilirler.

Kosgeb Başvurusu İçin İş Planı Hazırlamak

Yukarıda belirttiğimiz kursa katılarak girişimcilik belgesine sahip olanların sırası ile yapması gerekenler öncelikli olarak yapacakları işe karar vermeleri olacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken Kosgeb tarafından desteklenen sektörler arasında bulunan bir işi yapmak zorunda olmalarıdır. Nace kodları olarak belirtilen bu işler arasında bulunmayan sektörlere maalesef destek verilmemektedir. Belirlenen iş kolu için başvurmadan önce yapmanız gereken şartlardan birisi de İş Planı hazırlamak olacaktır. www.kosgeb.gov.tr adresinden bulabileceğiniz iş planı örneğine uygun olarak bu planı hazırlamanız başvuru için yeterli olacaktır. Bu işlemi de tamamlayanlar artık bağlı bulundukları bölgedeki kosgeb birimlerine başvuruda bulunmak için gidebilirler. Bu arada hatırlatmakta fayda var. Geçtiğimiz yıla kadar kosgeb girişimcilik desteği almak isteyenler önce yapmak istedikleri iş için gerekli olan dükkanı açarak başvuruda bulunması gerekiyordu. Girişimcilerin bu konuda gelen şikayetleri sonucunda bu uygulama değiştirildi ve artık iş yeri açmadan kosgeb hibe başvurusunda bulunmanın önü açılmış oldu.

Kosgeb Ne Kadar Destek Verir

Yukarıda belirttiğimiz yöntemler ile başvuruda bulunan girişimcilerin başvuruları kabul edilirse 50 bin lira hibe olarak 100 bin lira ise geri ödemeli faizsiz kredi olarak alabilirler. Girişimcilere 3 farklı isim ve zaman zarfında toplamda verilecek maksimum hibe miktarı 50 bin lira olarak belirlenmiştir. Tarafınıza verilecek olan hibe ile iş yerinizin açılışında gerekli olan belge işlemlerini yaptırabilir. Gerekli malzeme ve makine alımlarını tamamlayabilirsiniz. Girişimciliğin artırılması ve başarılı işletmelerin kurulması adına verilen bu hibe desteğinden yararlanmak isteyenler sadece bir kereye mahsus bu destek hibesinden yararlanması sağlanmaktadır. Sizde kendi işinizi kurmak için gerekli olan finansal desteği buradan almak adına başvuruda bulunabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.