KızlarBiliyor

İŞKUR 65 Bin Lira Engelli Hibesi

İŞKUR 65 Bin Lira Engelli Hibesi

Engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları adına verilen hibe destekleri artırılmaya devam ediyor. Bilindiği üzere kendi işini kurmak isteyen engellilere geri ödemesiz hibe desteği İŞKUR tarafından verilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda 50 bin lira olarak verilen bu destek 65 Bin TL: ye yükseltildi. Sizde aşağıda belirtilen şartları taşıyorsanız tamamen geri ödemesiz olarak 65 bin lira hibe alabilir ve kendi işinizin patronu olabilirsiniz. İŞKUR 65 Bin Lira Engelli Hibesi almanın şartları. İşkur kimlere 65 bin lira hibe desteği vermektedir. 65 bin lira hibe almak için nereye başvurulur. Engelliler için kendi işini kurma projesi örnek bütçe tablosu nasıl hazırlanmalı? Engellilere verilen İşkur hibe desteği ile ilgili tüm merak ettiklerinizi İŞKUR 65 Bin Lira Engelli Hibesi başlığı ile sizlerle paylaşıyoruz.

Engelli İş Kurma Hibesini Kimler Alabilir

Engellilerin kendi ayakları üzerinde durmaları, istihdama katkıda bulunmaları ve başkalarına iş imkanı sağlamaları adına hibe desteği başvurusu başladı. Yeteri kadar sermayesi olmayan engelli vatandaşlarımıza 65 bin liraya kadar destek verilmektedir. Yapılacak olan işin ve engelli vatandaşın şartları taşıması halinde hemen bu imkandan yararlandırılması sağlanmaktadır. Tabi ki Devlet İş Yeri Açma Hibesi verirken bir takım şartların taşınmasına azami önem göstermektedir. Engelli bir kişinin kendi işini kurması adına başvuruda bulunacağı 65 bin liralık hibe için de bir takım şartları taşıması gerekmektedir. Bu şartların neler olduğunu sıralamak gerekirse;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • İşkur sistemine kayıtlı engelli olması
  • Engellilere verilen sağlık kurulu raporlarında en az % 40 ve üzerinde bir engelli olduğunun belirtilmesi
  • Hangi sebepten olursa olsun emekli olmaması
  • Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işletmesi veya iş yerinin olmaması
  • Kurulacak olan işletmenin il sınırları içinde ikamet ediyor olmak
  • Kurulacak olan iş yeri ile ilgili gerekli olan sertifika, diploma ve diğer belgelere sahip olmak
  • Herhangi bir icra dosyasının bulunmaması

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan % 40 ve üzerinde sağlık kurulu raporuna sahip olan tüm engelli vatandaşlarımız İŞKUR 65 Bin Lira Engelli Hibesi başvurusu yapabilirler.

65 BİN LİRA ENGELLİ HİBESİ ALMAK

Yukarıda da belirttiğimiz gibi engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları adına verilen hibe başvuruları başladı. Başvuruda bulunmak isteyenler buradan işkur resmi sitesine ulaşarak gerekli olan evraklar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirler. Bunun ile birlikte son günlerde virüs salgınını devam etmesi ve toplu alanlarda engelli vatandaşlarımızın bulunmaması adına başvurular İnternet üzerinden ve posta yolu ile de kabul edilecektir. Bunun için işkur engelli hibesi başvurusu yapmak isteyenler istenilen belgeleri hazırlayarak istedikleri başvuru yollarından birisini tercih edebilirler.

Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımız için büyük bir destek olan 65 bin liralık hibe imkanına 08 Haziran 2020 ile 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında başvuru yapabilirsiniz. 17 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 2020 yılı 2. dönem başvuruları alınmayacaktır. Bu neden ile bu imkandan yararlanmak isteyenlerin son başvuru tarihinden önce evraklarını bağlı bulundukları işkur birimlerine ulaştırmalıdır.

İşkur Engelli Hibesi Proje Tasarım ve Uygulaması

Engelli vatandaşımızın yapmak istediği iş ile ilgili yapacağı hibe desteği başvurusu bir kaç kalemde değerlendirmeye alınmaktadır. Yapılacak olan değerlendirme 8 farklı başlıkta ele alınmakta ve her başlığın belli bir puanı bulunmaktadır. Aşağıda Projenin Tasarım ve Uygulama Kapasitesi  başlıkları ve puanları verilmiştir.

Projenin Tasarım ve Uygunluklar (20 Puan)

Yapılacak olan projenin Çalışma ve İş Kurumu tarafından uygun görülmesi 5 Puan.                                                                                  Yapılacak olan projenin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından uygun görülmesi 5 Puan                                                        Yapılacak olan proje için başvuru sahibinin  bilgi, deneyi ve tecrübesi 10 puan.

Projenin Amacı Hedefleri ve Gerekliliği (15 Puan)   

Hayata geçirilecek olan projenin genel ve özel amaçları ile sosyal faydalarının neler olduğu ve neden yapılması gerektiği ile ilgili yapılacak olan ifadeye göre puan verilmektedir. 300 kelime ile yapılacak olan iş ile ilgili gerekli sorulara bu alanda cevap vermeniz istenmektedir.

İşbirliği Yapılan Kurum ve Kuruluşlar (10 Puan)

Bu alanda yapılacak olan projeniz ile ilgili varsa işbirliği yapılacak olan kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi vermeniz istenilmektedir. Yapılacak olan işbirliği hakkında bilgilerinizi 200 kelime ile belirtmeniz gerekmektedir.

Projenin Konusu, Uygulaması, Faaliyetleri ve Riskleri (10 Puan)

Bu alanda yapılacak olan projenin konusu, uygulaması, faaliyetleri ve riskleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz istenilmektedir. Bu alanda yapılacak olan açıklayıcı bilgeleri 500 kelime ile anlatmanız istenilmektedir.

Projeden Beklenen Sonuçlar (5 Puan)

Bu alanda yapılacak olan projenin sonuçları hakkında bilgi vermeniz istenilmektedir. Yapılacak olan iş ile sonuçların anlaşılabilir, ölçülebilir, mantıklı ve gerçekçi olup olmadığı değerlendirilir. Bu alanda yapılacak olan açıklamalar 300 kelimede ifade edilmelidir.

İstihdama Katkısı (20 Puan)

Bu alanda yapılacak olun projenin sonucunda engellilere yönelik istihdamı hakkında bilgi istenilmektedir. Projenin başarılı olabilmesi için bu alan oldukça önemlidir. Bu konuda istenilen açıklamayı 300 kelimede ifade etmeniz istenilmektedir.

Projenin Bütçe Yapısı (10 Puan)

Yapılacak olun işin bütçe faaliyetlerine uygun olup olmadığı bu alanda belirtilmelidir. Projenin gerçekleşmesi için gerekli olan bütçe hesabının belirtilmesi gerekmektedir. Aşağıda da görseli bulunan bütçe tablosu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.

engelli bütçe tablosu

Sürdürülebilirlik (10 Puan)

Yapılacak olan işin İykur desteklerinin kesilmesinden sonra sürdürülebilir olup olmadığı konusu sorulmaktadır. Destekler sonlandığında işletme faaliyetleri nasıl finansa edilecek? Bunun gibi destek sonunda yapılacak olan finansal katkılar hakkında vereceğiniz açıklayıcı bilgi 200 kelimeden oluşmalıdır.

Yukarıda belirttiğimiz İŞKUR 65 Bin Lira Engelli Hibesi almak için yapılan başvuru ve puanlama sistemi ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Sizde kendi işinizi kurmak adına yukarıda belirtilen hazırlıkları yapabilir ve bağlı bulunduğunuz İŞKUR birimlerine Engelli Hibesi 65 Bin Lira Destek başvurusu yapabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Halime dedi ki:

    Benim dört çocuğum var eşim çalışmıyor hasta evde pakatleme işi yapmak ıstiyorum lütfen iletişime geçin

  2. Dudu gümüş dedi ki:

    Merhaba ben okullarda çalışıyordum ama pandemirden dolayı Nisan ayında işten çıkarıldım iş bulamadım çocuğumun okutmak için masraflarını karşılamak için ve evimin geçimi için evde paketleme işi yapmak istiyorum çok zor müşkül durumdayım yardımcı olursanız sevinirim

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.