KızlarBiliyor

2019 Yılı Hibe Destekleri

2019 Yılı Hibe Destekleri

2019 yılında Tarım, Hayvancılık, Girişimcilik ve Kosgeb desteklerinin ne kadar olacağı açıklandı. 2019 Yılı Hibe Destekleri ve başvuru şartları nelerdir. Birbirinden farklı hibe destekleri programları ile belirttiğimiz alanlarda faaliyet gösteren veya göstermek isteyenlere hibe desteği verilecek. Yeni bir iş kurmak isteyenler ile mevcut işlerini büyütmek isteyenlere birbirinden farklı hibe ve faizsiz kredi desteği 2019 yılında verilmeye başlandı. Sizde verilen bu desteklerden yararlanarak yeni bir iş kurabileceğiniz gibi aktif işlerinizi de büyütebilirsiniz. Bu neden ile 2019 Yılı Hibe Destekleri hakkında merak ettikleriniz ve 2019 yılı hibe miktarları hakkında yaptığımız araştırmayı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2019 Yılı Girişimcilik Destekleri

Yeni bir iş kurmak isteyen ve yeteri kadar sermayesi bulunmayanlara verilen bu destekler bilindiği üzere Kosgeb üzerinden verilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu devlet kuruluşu yeni bir iş kurmak isteyen bayan, genç ve engelli vatandaşlarımıza Girişimcilik desteği vermeye devam ediyor. Desteklenen sektörler arasında bir iş kurmak isteyen girişimci adaylarına öncelikle eğitim verilmekte ve bu eğitim sonucunda girişimcilik belgesi verilmektedir. Bu belgeyi alan girişimci adayları ise yeni bir iş kurmak adına verilen 50 bin liralık hibe başvurusunda bulunabilirler. Bunun ile birlikte 100 bin liraya kadar geri ödemeli faizsiz kredi desteği de verilmeye devam edilmektedir. Sizde 2019 Yılı Hibe Destekleri programında verilen bu destekleri alabilir ve kendi işinizi kurabilirsiniz.

2019 Bayanlara Hibe İmkanları

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da en çok destek verilecek olan grubu bayanlar oluşturacak. Bayanların ticari, tarımsal ve hayvancılık alanlarında daha fazla faaliyette bulunmaları adına bir birinden farklı destek almaktadır. Bu destekler aynen bu yıl da verilmeye devam ediyor. Sizde bu destekleri alarak kendi işinizi kurmak için gerekli olan sermaye ihtiyacını karşılayabilirsiniz. 2019 Yılı Hibe Destekleri kapsamında verilen Hayvancılık, Tarım, Girişimcilik ve ticari faaliyet alanlarından yapmak istediğinizi belirleyerek sizde destek almak adına başvuruda bulunabilirsiniz. Verilen desteklerin içeriği ve verilme şartları hakkında ayrıntılı bilgi vermek gerekirse;

Hayvancılık 2019 Hibe Destekleri

Hayvancılık alanında faaliyet gösteren veya bu işe yeni giriş yapmak isteyenlere birbirinden farklı destekler verilmeye devam ediliyor. Bu destekler yapılacak iş için gerekli olan hayvan temininden makine ve teçhizat alımına veya diğer farklı desteklemeler ile yapılmaktadır. Sizde bu işi ilk defa yapmak adına başvuruda bulunmak istiyorsanız bunun en kolay yöntemi olan Genç Çiftçi Hibe Hayvan desteklerine başvurmak olacaktır. Bilindiği üzere hayvancılık üzerine verilen en büyük hibe desteği bu uygulama ile verilmektedir. Bu destekler ile isteyenler büyükbaş hayvancılık, Küçükbaş hayvancılık, arıcılık, tavuk yetiştiriciliği veya su ürünleri yetiştiriciliği yapmak adına destek alabilir. Verilen destekler direkt canlı hayvan desteği olarak verilmek ile birlikte ihtiyaç duyulması halinde ahıl veya ahır yapımı içinde destek verilmektedir.

Özellikle kırsal alandaki nüfusun artırılması ve genç nüfusun hayvancılık faaliyetlerinde daha fazla görev alması adına 2019 Yılı Hibe Destekleri artarak devam ediyor. Hayvancılık yapmak isteyenlerin bu imkandan yararlanmaları adına yukarıda belirttiğimiz desteklerin yananda işletmenin kuruluşu ve modernizasyonu için de birbirinden farklı ve cazip destekler verilmeye 2019 yılında devam edilmektedir. Sizde verilen bu destekler ile birlikte hayvancılık faaliyetlerinde bulunmak adına verilen bu desteklere başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun ile birlikte hali hazırda hayvancılık yapanlara bilindiği üzere verilen bir takım destekler bulunmak ile birlikte bu destekler 2019 yılında verilmeye devam edilecektir. Verilen bu desteklerin neler olduğunu kısaca belirtmek gerekirse;

  • Buzağı desteği
  • Süt primi
  • Koyun desteği
  • Keçi desteği
  • Arılı kovan desteği
  • Ana arı desteği
  • Aşı desteği

Hayvancılık alanında her yıl belirlenen dönemlerde verilen bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin taşıması gereken bir takım şartlar bulunmaktadır. Bu şartların neler olduğunu hatırlatmak gerekirse;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Yetiştirilen hayvanların TÜRKVET sistemine kayıtlı olması
  • Başvuru sahibinin Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması
  • Verilen hibe desteklerinden daha önce yararlanmamış olmak

Tarımsal Hibe Destekleri 2019

Tarımsal Hibe Destekleri 2019

2019 Yılı Hibe Destekleri arasında Tarımsal alanda faaliyet gösteren veya göstermek isteyenler için birbirinden farklı imkanlar bulunmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tarımsal faaliyetleri yeni yapmak isteyenler veya bu işi hali hazırda yapanlar için destek verilmektedir. Tarımsal faaliyetlerde bulunmak isteyenler genç çiftçi hibe desteklerine başvuruda bulunabilirler. Bilindiği üzere bir çok tarımsal ürünün yetiştirilmesi adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri başvuruları almaktadır. Bunun için öncelikli olarak Genç Çiftçi Kaydı oluşturulmalıdır. Bu işlemi yapanlar desteklenen tarımsal ürünleri yetiştirmek adına 30 bin liraya kadar hibe desteği imkanından yararlanabilirler. Bunun ile birlikte tarımsal faaliyetlerde bulunan ve Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olanlara Mazot desteği, Gübre Desteği, Tohum desteği vb. destekler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019 yılında verilmeye devam edecektir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi Tarım, Hayvancılık ve Girişimcilik alanında verilen desteklerden yararlanarak sizde maddi anlamda destek alabilir ve işlerini daha  rahat yönetebilirsiniz. Belirtilen destekleri almak adına Tarım ve hayvancılık alanında başvuruda bulunmak isteyenler Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, Girişimcilik desteklerine başvuruda bulunmak isteyenler ise Bağlı bulundukları Kosgeb birimlerine başvuruda bulunabilirler. Başvurusu olumlu sonuçlanan ise 2019 Yılı Hibe Destekleri imkanlarından yararlanabilirler.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.